Cheesecake met pompoen

Cheesecake met pompoen

Een taart die bijna te mooi is om op te eten. Bijna…

Ingredienten

125 g ongezouten roomboter
260 g kandijkoek
300 g MonChou
125 g crème fraîche
75 g fijne kristalsuiker
1 el koek- en speculaaskruiden
3 middelgrote eieren
1 flespompoen
3 el kaneelsuiker 

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.

Smelt de boter in een steelpan. Maal de kandijkoeken fijn in de keukenmachine. Meng de boter erdoor. Schep het mengsel in de springvorm en druk goed aan.

Meng de MonChou, crème fraîche, kristalsuiker en koekkruiden met een garde door elkaar. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Schep het mengsel over de koekbodem in de vorm. Bak de taart ca. 25 min. in het midden van de oven tot de vulling licht is gestold.

Halveer ondertussen de flespompoen in de lengte. Gebruik alleen de hals, het deel met draden en pitten wordt niet gebruikt. Schil de pompoen. Snijd het vruchtvlees in halve maantjes van 1 mm dik. Gebruik eventueel een keukenmachine of mandoline (speciale schaaf).

Neem de taart uit de oven en laat de oven aan staan. Steek de pompoenplakjes als bloemblaadjes rechtop in de warme taartvulling. Begin met de grote plakjes en werk van buiten naar binnen, tot je in het midden een cirkel overhoudt van Ø 6 cm. Leg hier eerst wat pompoenplakjes plat op, zodat de vulling met het bakken niet omhoog komt. Ga verder met de pompoenplakjes als bloemblaadjes zodat je een grote bloem krijgt.

Verdeel de kaneelsuiker gelijkmatig over de taart. Dek de taart af met aluminiumfolie. Bak ca. 1 uur in de oven. Verwijder de folie na 30 min. Zet de oven na het bakken uit, laat de taart nog 1 uur in de oven staan. Laat buiten de oven verder afkoelen.

Bron: ah.nl