Over ons

Alles begon op de eerste tuinbouwveiling in Holland: de Broeker Veiling

Het telen van kool vindt zijn oorsprong al meer dan 100 jaar geleden. Verschillende families verbouwden de gewassen die als een van de eerste groenten werden verhandeld op de Broekerveiling. Sinds de jaren ’90 is de spitskool op de markt gekomen, ons specialisme.

In het jaar 2000 is TB&S gefuseerd met de kennis en mensen van twee familiebedrijven. De organisatie heeft voornamelijk oog voor innovaties in de groenteteelt. We werken samen met de beste veredelaars en hebben onze blik op de toekomst. Daarvoor houden we onder andere de ontwikkelingen op internationale markten in de gaten.

Onze missie? 

Iedereen aan de spitskool krijgen natuurlijk, en dat lijkt te lukken. We zijn al geruime tijd marktleider in Europa, maar er zijn nog genoeg consumenten die over kunnen naar de speciale smaak van spitskool. 

Hoe wij dit doen?

Door altijd uitstekende kwaliteit te leveren en flexibel te zijn naar onze partners om hun wensen te vervullen. 

Spitskool telen is een sport waarin we internationaal uitblinken

TB&S maakt van spitskool telen een sport die we inmiddels goed onder de knie hebben. Met meer dan 90 medewerkers in Nederland en Portugal werken we dagelijks aan het leveren van verse spitskool door heel Europa. We gaan efficiënt om met onze 300 hectare Hollandse en 300 hectare Portugese grond, kennen het klimaat en anticiperen op weersextremen. Onder deze vaak onvoorspelbare factoren zijn we altijd in staat om houdbare kwaliteit te leveren.