Biefstuk in oestersaus met paksoi en sojabonen

Biefstuk in oestersaus met paksoi en sojabonen

Oestersaus haalt de umamismaak van biefstuk en groenten naar voren. Perfect dus als marinade, als specerij of om roerbakgerechten te kruiden.

Ingredienten

300 g pandanrijst 3 el arachideolie 300 g biefstuk 2 tenen knoflook 3 struiken Paksoi 4 el oestersaus 1 el lichte sojasaus 100 g koelverse sojabonen 20 g gebakken uitjes

Bereiden

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen ⅓ van de olie in een koekenpan. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak het vlees 5 min. op hoog vuur, keer halverwege.

Snijd ondertussen de knoflook fijn en de paksoi in de lengte in vieren. Meng de oestersaus met de sojasaus en peper tot een dressing. Neem de biefstuk uit de pan, schenk ¼ van de dressing erover en laat afgedekt rusten onder aluminiumfolie.

Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en bak de knoflook en paksoi 4 min. op hoog vuur. Voeg de rest van de dressing toe en bak 2 min. mee.

Verdeel de paksoi met de saus over een schaal en verdeel de sojabonen erover. Snijd de biefstuk in plakjes van ca. een ½ cm en verdeel erover. Bestrooi met de gebakken uitjes en serveer met de rijst.

Bron: ah.nl